Värmland

Helgen som gick har jag spenderat hemhemma i Värmland. M fick sig en egenhelg hemma i V-ås som han utnyttjade genom att spela tv-spel med sina bröder.
Jag spenderade helgen tillsammans med mamma i lilla staden. Vi gick på marknaden, köpte strumpor och på hemvägen blev den en sväng in på KappAhl och lilla knodden fick sig en body och ett par byxor. Små, små kläder. Känns fortfarande overkligt. Om en vecka får vi se den lilla. Förresten vet vi ju inte ens om det är en, det kan ju vara två...
Vädret har varit helt underbart. Vi har suttit ute på verandan och njutit av solen. Lillebror kom även han på en liten visit. Lilla hunden blev glad när jag kom hem! Jag terroriserade honom lite med kameran. Måste ju träna med nya objektivet. Jag testade med den största bländaren och med manuell fokusering. Svårt, men när man lyckas blir det bra.

 

Och ja, han är långhårig och tovig och i stort behov av en klippning. Men lika söt ändå.
På hemvägen stannade jag för att träffa mormor och sedan kusinen i deras fina nybygda hus ute i skogen. Vi plockade lite svamp och åt lite mat innan det var dags att åka hem igen. En trevlig och alldelse för kort helg.

Jobb

Jag blir lite trött på jobbet ibland, både kroppsligt och i huvudet. Jag jobbar på ett stort produktionsföretag som civilingenjör. Jag gör mjukvara som sedan ska ut till ett provrum där de kan testa hela systemet tillsammans. Den produkten jag jobbar med har lite dåligt rykte, den brukar tydligen krångla och om något är fel skyller de på den. Nu har det precis börjat testa och de har inställningen att vår produkt inte kommer att fungera. Det blir lite tröttsamt i längden när jag måste försvara det jag gjort hela tiden. Än så länge har jag får hitta två saker som varit fel i deras uppställning/ fel på hårdvara som de använder. Hittills har inga av felen berott på det jag gjort. Men jag måste ändå gå i försvarsställning gång på gång. Ibland fungerar det inte alls i arbetslivet som jag hade förställt mig när jag pluggade. Men, men, över lag är det roligt. Full fart och det händer hela tiden oväntade saker som måste lösas.
Fick ett roligt besked av chefen häromdagen, han tyckte jag gjorde ett bra jobb och ville att det skulle visa sig i lönebeskedet!
Idag har jag klarat av ett pass på Friskis & Svettis, jobbigt men skönt efterråt. Jag gör det som känns bra och tar i lite lagom mycket. Det är lite svårt att veta hur mycket man ska köra, men barnmorskan har ju sagt att jag ska träna som vanligt så länge det känns bra, så jag kör på det.

Tandläkaren

Idag hade jag tid hos tandläkaren. Hade äntligen fått tummen ur och bokat en tid. Runt lunch fick jag då ge mig ut i regnrusket. På med regnkläder och cykla iväg. Själva besöket tog knappt en kvart. Vi hoppade över röntgen idag, eftersom att det kändes lite onödigt. Brukar aldrig ha några hål, vilket även var fallet idag.
Jag blev glatt överraskad när jag betalade, 60 kr ville de ha. Eftersom att det var lite drygt ett och ett halvt år sedan sist hade jag sparat ihop ersättningen från försäkringskassan, så jag kom billigt undan!


Mätt och trött

Idag har vi varit ute på en löparrunda. För första gången på ett tag. Det var jobbigt, det gick inte alls snabbt för mig idag. Tror jag ska lägga löpningen på hyllan och köra på Friskis & Svettis istället framöver. Det känns iaf skönt att vi kom ut en sväng i spåret idag. Blev lite piggare än jag var under dagen. Skulle nog ha kunnat somna där vid skrivbordet. Inte blev jag piggare av att de ringde från Schweiz för att få hjälp med saker som krånglade. Får se imorgon om de lyckades lösa problemet.
Har precis ätit god middag i form av pasta carbonara, lagad av M. Min uppgift är att ta tag i disken. Never ending hushållsarbeten.

Första dagen på veckan

Peppar, peppar har jag mått väldigt bra under hela graviditeten än så länge. Jag är väldigt tacksam för det, eftersom jag nu har kunnat fortsätta träna som innan. Jag har fortsatt med löpningen, men med ett lite lägre tempo. Känner inte för att ta ut mig helt och hållet, även om barnmorskan sa att det inte var några problem med att fortsätta precis som förut. Jag och M har gett oss ut i spåret tillsammans, men jag har låtit honom springa före. Nu har jag även skaffat mig ett träningskort på Friskis & Svettis. Har än så länge provat på bas och medeljympa. Medeljympan var väldigt "hoppig" och det var många styrkeövningar som skulle göras liggande på mage på golvet. Det känns varken helt bra eller är skönt att ligga på mage längre, så jag får improvisera lite då. Tror även att spinning skulle kunna vara något som kan hjälpa mig att hålla konditionen i form. Har läst mycket om att allt blir mycket lättare om man håller igång och tränar när man är gravid. Förlossningen blir lättare, man mår bättre och man har lättare att komma igång efter förlossningen.
Jag mådde svagt illa ibland under några veckor, men det var absolut inte farligt. Den största skillnaden mot ogravid är nog att jag är extremt trött. Jag njuter av varje dag jag slipper alla gravidkrämpor.

Idag hade vi fått ett paket med posten. Där i fanns en sångbok med barnvisor och en CD-skiva med alla låtarna på. Det var knoddens mormor som tycker att vi ska börja sjunga för barnet. Om någon månad utvecklas hörseln hos barnet och det kan börja höra våra röster.


Spahelg

Igår åkte vi några mil norrut till Sätra Brunn. På vägen stannade vi till på Mega Market för att kika på ett objektiv jag länge sneglat på. Ett objektiv med fast brännvidd på 50 mm och en bländare på f1.8. Vi tyckte att priset var acceptabelt så vi slog till. Man kan säga att det blev lite av en bröllopspresent till oss. Jag vill ha ett bra och ljuskänsligt objektiv nu när vi så småning om kommer vilja fotografera en massa på en liten knodd.
Efter incheckningen tog vi en liten prommenad i området. Det var helt underbart väder, soligt och varmt. Det kom en liten regnskur, men den drog snabbt bort. Vi passade på att inviga nya objektivet.

 
Såhär ser magen ut i vecka 16 eller 15+2 för att vara exakt. Har ingen bild på hur den såg ut innan, men den var betydligt plattare då.

Vi tog oss även ett dopp i deras tempererade simmbassäng. Det var härliga 37 grader där, så där låg vi och flöt runt innan det var dags för middagen.
En trerätters middag med ett glas vin för M och deras egna brunnsvatten för den gravida. Det blev en tidig kväll och dagen därefter en tidig morgon. Efter utcheckning åkte vi hemåt, bytte om och gav oss ut i skogen där vi strosade runt och plockade lite svamp som ska få bli innehållet i kvällens paj.

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Att vara gravid gör mig extra trött. Det första veckorna var det inga problem, men runt vecka 10 började tröttheten komma. Jag kan med lätthet somna i soffan vid nio för att sedan flytta mig till sängen någon timme senare och sova vidare. Men förhoppningsvis kommer tröttheten att släppa snart, det är ju i alla fall så det står i böckerna, och det är ju alltid rätt (?).
Den här helgen kommer att vara lite extra speciell. På söndag är det nämligen ett helt år sedan vi gifte oss! Det ska vi fira med att åka på Spa och bara ha det gött!

Tiden går fort när man har roligt! Det har hänt mycket under detta år. Jag har fått nytt jobb, vi har flyttat till ny stad och det störta av allt, vi väntar barn! Att allt det skulle hända under året kunde jag nog inte ens drömma om när jag stod där på kyrktrappen.

Vecka 16!

Det får bli lite gammal design här tills vidare. Får se när jag orkar göra om. Den stora skillnaden med nya adressen är att jag nu ska börja skriva om den stora resan. Kanske den största resan man kan uppleva. Den stora resan startade för 16 veckor sedan. Då började en liten liten knodd att börja växa i min mage. Några veckor senare kissade jag på en sticka som berättade att jag var gravid♥!



Lite smått chockade blev vi, men glada och lyckliga. Det är både skrämmande och spännande och fortfarande lite overkligt.
Jag ska använda bloggen till att skriva i för att komma ihåg lite om vad som händer under de 40 veckorna som knodden ska leva i min mage. Idag började vecka 16 och nu börjar magen att visa sig. För några veckor sedan började jag känna hur livmoden växte. Nu känns det tydligt, M kan också känna utanpå magen vart livmoden slutar. Några centimeter nedanför naveln. Det gör att det börjar kännas lite mera verkligt nu. Det är lite ömt i magen och det spänner och jag känner verkligen hur knodden börjar ta mera plats där inne.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0