Vecka 34

Nu har det gått ännu en vecka. Jag har inte suttit så mycket vid datorn i veckan, vi har mest legat i soffan på kvällarna. Just nu är det slapp och vila som gäller, uppladdning inför det stora.
Jag jobbar fortfarande som vanligt, jag tycker att det har blivit lite lättare nu. Tror att det är för att jag har vant mig vid den stora magen. Kanske bebis ligger lite längre ner också, vilket gör att det inte trycker något på lungorna.
Nu har vi äntligen fått en konsult på jobbet som ska ta över några av mina arbetsuppgifter när jag går hemma. Får se hur mycket hon hinner lära sig, beror ju lite på hur länge jag kommer att jobba. Det vet bara bebis, när den tycker att det är dags. För vår del får det gärna bli inom en inte alltför lång framtid. Om en sisådär 3-4 (!) veckor tycke vi är lagom, men det kan man ju inte bestämma.
Idag har vi dokumenterat magen.

 

Förberedelser

Idag har vi varit på Ikea och fixat de sista stora sakerna inför knoddens ankomst. En spjälsäng och ett skötbord blev inhandlat. Plus lite handdukar och annat smått och gott. När vi kom hem monterade vi ihop möblerna, så nu står sängen i sovrummet och väntar på att fyllas av en liten bebis! Sängkläderna ska tvättas imorgon, så då kan ni får se hur det blev.
Bilbarnstolen har vi provmonterat i bilen utan problem. Nu börjar det kännas väldigt verkligt! En massa bebissaker överallt.
Magen växer och jag mår bra. Lite ont i svanken på nätterna ibland, men inget som är outhärdligt. I torsdags var vi på föräldrautbildning och fick veta lite om hur en förlossning startar och när man ska åka in till förlossningen osv. Jag visste redan det mesta, men det var bra att M fick lite mera kött på benen :) Det jag just nu är mest nervös för är hur det kommer att starta. Det blir ju lite jobbigare om det sker när jag är på jobbet. Men det är väl bara att gilla läget!

Sälenfoton

Här kommer lite bilder från helgen:

 
M och jag åkte längdskidor tillsammans en förmiddag. Det var soligt och härligt. Det tog ändå cirka 3 kilometer innan mina tår blev varma. Magen fick vara med lite på bild i skogen.


En gubbe stannade och frågade om vi ville vara med båda två på fotot. Visst, det kan ju vara skoj. Jag hann dock inte förbereda mitt fotosmile, men vi fastnade och det blev skarpt i alla fall.

 
Dagen efter åkte hela gänget utförs igen. Då tog jag mig en tur själv i spåret, dryga 5 kilomter avverkade jag då. Synd att det inte är snö här, det var mycket behagligare att åka skidor än att prommenera med stora magen.
Idag är det 7 veckor kvar tills beräknat födelsedatum! Börjar bli liite nervös. Men jag försöker att inte tänka så mycket på förlossningen, den kommer ändå tids nog. Till helgen ska vi köpa lite mera bebis-saker!


Längdskidor

Idag blev det en tur på längdskidor. Visste inte alls hur mycket jag skulle orka, men det slutade med att vi åkte lite drygt 6 km. Det gick mycket lättare att åka skidor än att prommera. Vi åkte väldigt sakta, men det var skönt att vara ute i det fina vädret. Jag och M åkte tillsammans, så fick de andra åka lite snabbare.
Hade tänkt visa lite foton, men det mobila bredbandet vill inte ladda upp dom, så det får vänta.

Sälen

Jag är inte så bra på att blogga, men jag ser att jag har några trogna läsare i alla fall! Nu bloggar jag från Sälen. Vi kom hit igårkväll och inatt har det snöat massor, härligt att få uppleva lite vit vinter. Jag sitter ensam i stugan och resten av gänget (M med bröder och en flickvän) har gett sig ut i backen. Jag och magen får snällt stanna hemma. Skönt att bara vara ledig. Jag känner att det kommer bli några kämpiga veckor framöver. Det börjar bli tugnt och jobbigt att jobba. Men fortfarande mår jag bra, men det går ju inte att undvika lite obehag då magen växer och vågen visar på 10 kilo plus.

 
 
Jag har börjat få en tydlig pigmentrand på magen. Den forstätter även ovanför naveln och enligt skrocken ska det då vara en pojke i magen. Men min magkänsla säger just nu att det är en flicka. Snart får vi veta! Jag börjar bli väldigt nyfiken nu på vem som gömmer sig där inne.
Nu ska jag bylsa på mig massa kläder och ge mig ut på en liten stavprommenad.

Små kläder

För varje dag som går blir det mer och mer påtagligt att det lever en liten människa i min mage. Jag känner att det blir svårare att koncentrera mig på annat. Det rör sig och bökas runt i magen. Konstigt, det är en helt fullgången liten bebis där inne, så nära men ändå så långt borta, i en annan värld. Det blir jobbigare att sitta, att gå och att cykla. Skönast är att ligga, men det kan man ju inte göra hela dagarna.



Min mormor stickar bra och snabbt, inte så långsamt som mig (får se om min påbörjade tröja någonsin kommer att bli klar...)


En liten kofta, sockar och en mössa fick vi till knodden.

Nyårsmenyn

Nyårsfirandet blev helt lagom firande för vår del denna gången. Nyårsklänningen passade magen fint.

 

Det blev räktoast till förrätt.



Ugnsstekt fläskfilé med hasselbackspotatis och hemgjord bearnaisesås till huvudrätt.



Och pannacotta till efterrätt. Som inte gjorde sig speciellt bra på bild. Sedan kikade vi på filmen "Gränsen" tills det var dags att ta på oss massa varma kläder och så åkte vi till det höga berget i stan. Där kunde vi se ut över staden på alla fina fyrverkerier och säga "Gott Nytt År" till varandra.


RSS 2.0