Nyårsafton

Då var det snart nytt år! Kanske ska ta och summera lite, men det får bli imorgon i så fall. Nu är det snart dags för nyårsduschen och klänningen. Det blir lugn firande här hemma, jag och M, han och jag. Och så lilla knodden i magen. Vädret var underbart här idag, så vi tog oss en lång prommenad. Åkte iväg ut mot Mälaren och prommenerade längs en vandringsslinga. Jag använde mina gångstavar som jag fått i julklapp. Det var betydligt lättare att gå då. Det är skönt att det funkar så bra för mig fortfarande. Vi gick drygt 5 km i kuperad terräng, visst var det betydligt jobbigare nu, med stor mage och cirka 10kg extra att bära på, men det gick efter förutsättningarna bra.
När vi kom hem slumrade jag i soffan och M kollade på tv. Nu har vi inhandlat nyårsmaten och ska snart börja fixa med det för att fira in det nya året. Det nya året som kommer innebära en stor förändring i vårt liv tillsammans. En till liten medlem till familjen! Helt overkligt, men ändå verkligt.

 


Vecka 31

Sådär, nu kommer det ett nytt inlägg! Det var en stund sedan sist. Vi har hunnit fira jul och magen den växer för varje dag som går. Det börjar bli lite tugnt och otympligt nu och jag har börjat längta väldigt mycket till den dagen då liten är på utsidan av magen istället. Nu är vi i vecka 31, så som längst är det 11 veckor kvar. Inte alls lång tid egentligen, men det känns lite som en evighet.
Jag ska absolut inte klaga, för det har gått utomordenligt bra hela graviditeten, men lite jobbigt är det såklart. Det jag saknar mest är nog träningen. Kroppen säger ifrån nu, prommenader fungerar, men jag längtar efter att komma ut och springa och bli riktigt trött och svettig.
Vi har fått lite minikläder i jul. Mormor gav oss två små söta stickade tröjor med tillhörande mössor och sockar. Jag går och kikar lite på de små kläderna ibland och tänker att vi snart kommer ha en liten som kanske till och med är för liten för de små kläderna. Vi tog lite bilder på julafton:

 
Både mamma och pappa fick känna lite sparkar från knodden. Det härjar på för fullt dagarna igenom. Det är skönt att veta att den verkar ha det bra där inne.

Barnmorskebesök

Idag var det dags för att besöka barnmorskan igen. Denna gången kunde även M följa med. Förra gången var han i USA, vilket gjorde det lite svårt för honom. Vi fick lyssna på de snabba små hjärtslagen. 150 slag i minuten, hon sa att det lät bra, så det var ju bra! Hon mätte även magen och den var 4 centimeter större idag är för fyra veckor sedan. Sen blev det ett stick i fingret. Även de värdena var bra. Mitt järnvärde hade ökat, en effekt av att jag börjat äta järntabletter. Dock tycker inte min mage om allt järn, så jag ska bara ta en tablett varannan dag nu och se om det blir bättre. Blodsockret bra och bloctrycket oförändrat! Inte mycket att klaga på där.

Magen vecka 28

Gud ni vad magen växer. Det börjar bli jobbigt att böja mig ner och ta upp saker från golvet. Men ännu kommer magen växa mycket mera.

 

Jag har fått låna ett par supersnygga mammajeans av en kompis! Perfekt att låna av varandra, känns ju inte så kul att köpa en massa kläder som man bara kan ha nu när man är tjock. Hoppas verkligen att jag så småning om kan komma i mina gamla jeans.
På onsdag är det dags för ett barnmorskebesök igen och mäta magen. Får se hur mycket den har hunnit växa i centimetrar.


Bilbarnstol

Nu kommer lilla knodd att åka säkert i bilen!



Fick tips av en kompis att det var ett bra erbjudande på Barnens Hus, så då styrde vi kosan dit idag. Det skadar ju inte att betala 600kr mindre om man kan. Det blev ett Brio babyskydd med tillhörande bas. Smidigt att inte behöva hålla på med säkerhetsbälte utan bara kunna klicka loss stolen om vi vill bära in den. Ännu en sak att bocka av från inköpslistan. För varje sak som köps känns det mera verkligt och vi blir mer förberedda inför tillskottet.
Några julklappar blev också köpta idag. Och en ny hårklippningsmaskin som jag ska testa i eftermiddag på M. Priset är samma som för en klippning och förhoppningsvis kommer den hålla i många många klippningar av M. En prommenad har också hunnits med och nu tvättar vi lite samtidigt som vi slappar lite på varsitt håll. Jag vid datorn och M vid xboxen. Ska ta och försöka skicka in lite foton till framkallning, det var över ett år sedan sist. Jag tycker om att ha lite "riktiga" bilder i ett album också, så att inte allt ligger och skräpar på hårddisken.

Fredag!

Äntligen fredag! Denna veckan har varit lite tung. Tröttheten har legat som en dimma över mig hela veckan. Har kännt mig lite oproduktiv och omotiverad. Men jag hoppas att helgen ska ge mig lite nya krafter.

 
Fredagsmorgontrött Erika.


Och lilla knodd också!

Denna helgen får vi klara oss själva, blivande pappan har åkt iväg till kompisar för att stänga in sig med sin datorspel. Får se vad jag ska ta och hitta på. En sväng till stan blir det imorgon, ska fylla på med lite längre toppar, då de flesta slutar någonstans mitt på magen.


RSS 2.0