Lördag

Tiden springer iväg. Nu har jag jobbat i fem veckor. Det var kul att börja jobba igen. Man ska tydligen inte tycka så, men det gör jag ändå. Underbart skönt att få vara jag och inte bara mamma. Skönt att få vara ifrån. Att få äta lunch och fika i fred. Skönt att få vara kreativ och använda hjärnan. Mer än att sjunga barnvisor, leka titt-ut och byta blöjor.
M har kommit in i bra rutiner här hemma. Linn har också vant sig vid det nya. Nu börjar hon inte längre gråta om jag går ut ur rummet och M är kvar. Nu är det i stort sett ingen skillnad på om det är jag eller M som lägger (tvingar henne att somna) på kvällarna. Det är oftast lika kämpigt för oss båda. Detta skifte av föräldraledig förälder kom i precis rätt tid. Rätt tid för oss.
Idag har jag och lillan spenderat en hel dag tillsammans, bara vi två. Det var längesedan sist. Hon är så mycket roligare att umgås med nu. Dels har jag fått lite distans och dels har hon blivit mera nöjd och lättare att roa.
Men nu är klockan snart nio och jag borde faktiskt snart gå och sussa. Liten har en dålig vana med att vakna vid halv sex... Men har man tur tar hon sig sovmorgon, ända till halv sju!

RSS 2.0